Sommeren

bregneblomst

JORDBÆRFESTIVALEN

SØNDAG 10 JUNI

Vi planter jordbær, tomater, salat, krydder i skolehagen slik at vi kunne plukke økologiske grønnsaker og spise dem hele sommeren. Agronom Olga Beketova hjelper oss. Vi koser oss med musikk, is, spill og hyggelig samvær.

STED: Frivillighetens huset (i parsell hagen), Byfogd Sandbergs gate 5, Moss

TID: 10.00-14.00

PÅMELDING: på e-post sok.kultursenter@gmail.com.

ARRANGØR: SØK lekeakademi og den litauiske skolen VARPAS.

GRATIS

bregneblomst

Jakt etter bregneblomst

FREDAG 23.JUNI –  LØRDAG 24. JUNI

I mange Europeiske land regnes det som lykkebringende å se bregner blomstre. Når vi snakker om ST. Hansaftens tradisjoner i europeiske land, et bregneblomstjakt var trolig det viktigste og mest kjente ritualet frem til moderne tid. Det ble antatt at når man finner en bregneblomst, blir han klarsynt – han kan høre andres tanker, forstå snakket om fugler, og denne typen evne bringer lykke og flaks.

SØK lekeakademi inviterer alle som bor i Moss kommune – både barn og voksne – 23.-24 juni på ettermiddagen eller kvelden, delta i bregneblomstjakten og vinn en premie: billett for hele familien (2 barn og 2 voksne) til Sarpsborg Badeland https://superland.no/superland/

Prisen vinnes av den som først finner og sender bildet av SØK lekeakademi-bregneblomst til e-post sok.kultursenter@gmail.com.

STED: Moss

TID: 23-24 juni

PÅMELDING: på e-post sok.kultursenter@gmail.com.

ARRANGØR: SØK lekeakademi

GRATIS

hage-projekt

HAGE PROJEKT

Frivillighetens huset, Moss

SØNDAGER JULI-AUGUST – KL.11.00-12.30

I sommerferien inviterer Sentral- og Østeuropeisk kulturforeningen SØK til et spennende hageprosjekt – uteleker fra gamle dager. Det er gratis å delta og foregår i parsell hagen i Byfogd Sandbergs gate 5, Moss.

Hageprosjektet vil foregå gjennom sommeren på søndager (09.07, 16.07, 23.07, 30.07, 06.08) kl. 11.00-12.30 hvor barna lærer å ta vare på plantene, forsyne seg med friske jordbær, andre grønnsaker og spille gode spill fra gamle dager.

STED: Frivillighetens huset (i parsell hagen), Byfogd Sandbergs gate 5, Moss

TID: 11.00-12.30

PÅMELDING: på e-post sok.kultursenter@gmail.com.

ARRANGØR: SØK lekeakademi

GRATIS

Vi samler gamle leker og spill (minst 50 år gamle).

Vi snakker norsk, engelsk, litauisk, ukrainsk, russisk og polsk.